Skip to main content
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Musea

Musea voor cultuurminnaars
én liefhebbers

Musea in de omgeving

Kröller-müller museum

Cultuurminnaars weten dat er één absolute hotspot is op de Veluwe: het Kröller-Müller Museum in Otterlo (niet ver van Uddel). Er zijn echter ook voor minder ervaren museumbezoekers heel wat bijzondere uitstapjes te maken.

Noord-veluws museum

Het Noord-Veluws Museum in Nunspeet brengt het kunstenaarsverleden van dit dorp in herinnering. Aan het einde van de 19e eeuw trokken vermaarde schilders uit de Randstad naar de Veluwe om er hun schilderijen te maken. Hun werk is verzameld in dit museum. Ook in de buurt van Uddel: het Stadsmuseum in Harderwijk dat de verhalen van deze hanzestad tot leven brengt.

Airborne museum

Iets verder rijden maar zeker een bezoek waard: het Airborne Museum in Arnhem. De Slag om Arnhem, die de bevrijding van 1945 inluidde, wordt hier op indringende wijze verteld. Museum Sjoel in Elburg geeft een inkijkje in het joodse leven op de Veluwe. In Terschuur bevindt zich het Speelgoed- en Oude Ambachtenmuseum met een enorm gevarieerde collectie. Voor bezoekers boven de veertig jaar zijn hier heel wat herinneringen aan hun jeugd tentoongesteld.
Goed om te weten

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het Kroonjuweel en haar mogelijkheden? Mogelijk vindt u hieronder een antwoord. Vindt u geen antwoord op uw vraag, dan helpen wij u graag verder via de contactpagina.

Wat is het kroonjuweel?
Vakantie op de Veluwe? Welkom in Kroonjuweel, een luxe vakantiewoning met 100% privacy, gelegen aan de rand van het bos. Als u drukke bungalowparken liever links laat liggen, vindt u in dit topcomfort vakantiehuis precies wat u zoekt. Kroonjuweel ligt net buiten Uddel, het rustige dorpje tussen Harderwijk en Apeldoorn.
Waar ligt het kroonjuweel?
Kroonjuweel grenst direct aan de Kroondomeinen, u loopt of fietst vanuit uw vakantiehuis zo de natuur in. Uniek: bij Kroonjuweel heeft u de beschikking over 2 hectare privébos. Hier kunnen kinderen heerlijk hutten bouwen en spelen met takken.
Wat kan ik verwachten?

De vakantiebungalow zelf is van het allerhoogste comfortniveau, vijf sterren zijn te weinig voor deze zespersoons vakantiewoning. Boxspring bedden, jacuzzi, wellness badkamer, airconditioning, vloerverwarming, topkeuken: niets ontbreekt voor een onvergetelijke vakantie. Relaxter genieten van de ongerepte natuur? Bestaat niet.

Voor wie is Kroonjuweel dé vakantieplek bij uitstek?
  • Rustzoekers
  • Wandelaars en fietsers
  • Natuurliefhebbers
  • Bourgondiërs
  • Cultuurminnaars
  • En vooral: gezinnen!
Kan ik annuleren?

U kunt 8 weken van te voren kosteloos annuleren. U krijgt uw 50% inleg weer terug geboekt. Tot 4 weken van te voren krijgt u bij annulering 50% van de kosten terug geboekt.

Meer weten?
Meer weten of heeft u een specifieke vraag?
Neem contact met ons op